Pekka Räihä kirjoitti Ylä-Satakunnan kolumnissaan 11.3. nykykouluista, muun muassa Kaarnasta näin: "Uuden toimintaympäristön saaminen toimintakuntoiseksi ei käy kädenkäänteessä vaan vaatii vision lisäksi aikaa. Niin opettajilta, oppilailta, kuin vanhemmiltakin."
Kaupunginjohtaja on virkamies, joka johtaa kaupunkia, sen hallintoa ja taloutta sekä käyttää puhevaltaa kaupunginhallituksen puolesta. Kaupunginjohtaja toimii kaupunginhallituksen alaisuudessa ja hänet valitsee kaupunginvaltuusto, nyt siis seitsemän vuoden määräajaksi.
Eläkeliiton Parkanon yhdistyksen sihteeri Tapani Rakennus esitteli yhdistyksen kotisivujen kautta toimintaa.
Juhani Koivisto
Eläkeliiton Parkanon yhdistys järjesti matalan kynnyksen avoimet ovet -tilaisuuden, Pappilanpolun yhteistiloissa, Lähitorin myötävaikutuksella. Tilaisuuden tarkoitus oli esitellä yhdistyksemme toimintaa siitä kiinnostuneille.
”Sirkan polku” on Rauhalan palvelukeskuksen pohjoispuolella, se yhdistää Rauhalankadun ja Rauhalanraitin. Olemme mieheni kanssa pitäneet huolta polusta noin 20 vuotta talkootyönä. Jatkoimme siitä, mihin jäi edesmenneiden asukkaiden työ.
Minua on jo pitkään ihmetyttänyt (lievästi sanoen) Parkanon psykiatrian poliklinikalle pääsyn vaikeus tai jopa mahdottomuus liikuntarajoitteisille tai pyörätuolin käyttäjille.
Eduskuntavaalien merkitys Pirkanmaalla ja erityisesti Parkanossa on suuri, sillä vaalien tulokset vaikuttavat merkittävästi alueen ja paikkakunnan tulevaisuuteen.
Paikallislehdessämme on uutisoitu ja kirjoitettu Parkanon Hinku-verkostojäsenyydestä. Parkano liittyi Hiilineutraali kunta -verkostoon (Hinku) kaupunginvaltuuston päätöksellä vuonna 2019. Olin valtuutettuna kannattamassa tehtyä päätöstä sillä perusteella, että energian säästäminen on järkevää ja ympäristöstä huolehtiminen on tärkeää.
Skeittirampin rakentamisesta on puhuttu jo pitkään Parkanossa. Jos Parkanoon rakennettaisiin skeittiramppi, se innostaisi monia nuoria liikkumaan.
Koulun hiihto ei ole mukavaa. Lapset pelkäävät laskea isoja mäkiä alas. Joillekin lapsille on myös pelottavaa nousta jyrkkiä ylämäkiä ylös. Sukset voivat olla kalliita, kaikilla ei ole niihin varaa, ja koulun lainatavarat voivat joskus olla huonoja tai liian isoja.
Pipon käyttö koulun sisätiloissa voi auttaa oppilaita ilmaisemaan omaa tyyliään ja persoonallisuuttaan pukeutumisen kautta, mikä voi edistää positiivista itsetuntoa ja hyvinvointia. Lisäksi osa ihmisistä on ujoja ja tykkää käyttää pipoa ja piilottaa omat hiuksensa ja mahdollisesti myös omat kasvonsa. Meidän mielestämme olisi suotavaa, jos pipoja saisi käyttää aina koulun sisätiloissa.
Koulupäivien tulisi olla lyhyempiä, sillä monilla ei ole kauheasti vapaa-aikaa enää koulun jälkeen, jos koulupäivä loppuu esimerkiksi vasta neljältä. Monilla nuorilla on harrastuksia, jotka alkavat jo viideltä, ja siinä välissä pitäisi keretä käymään kotona ja syödä jotakin. Harjoitukset voivat kestää seitsemään asti tai myöhempään, joten koulutehtäviä ei kerkeä aina tehdä. Päivisin keskittyminen alkaa välillä herpaantumaan, eikä keskity tunneilla enää kovin hyvin.
Kesällä Kaarnan luokissa on tukahduttavan kuuma ja talvella jäätävän kylmä. Vaadimme parempaa oppilaista huolenpitoa ja sopivan lämpötilan ylläpitämistä.
Kaarnan yläastelaiset kärsivät nälästä tunti ruokailun jälkeen. Asiaa ei voi korjata, jos ei ole tuonut omia eväitä kotoa.
Mielestämme Kaarnan opiskelutilat ovat tarpeeksi isot ja tilavat kaikkien oppilaiden opiskeluun. Kaarnassa on paljon avonaista tilaa, mutta myös suljettuja luokkia. Kaarnassa opiskelu on helppoa sekä suljetuissa että avoimissa tiloissa.
Ylä-Satakunnan alueen tapahtumia ja menovinkkejä
Parkanontie 45, 39700 Parkano
Y-tunnus 0214255-5
Konttori avoinna ma-ke 9-12 ja 13-15, muina aikoina sopimuksen mukaan
Puhelin: 029 1706 680
asiakaspalvelu@ylasatakunta.fi
toimittajat@ylasatakunta.fi
etunimi.sukunimi@ylasatakunta.fi
Sivustomme käyttää evästeitä.