Pääsin hyppäämään tandemlaskuvarjohypyn. Oli kaunis aurinkoinen aamu ja lähes pilvetön taivas. Kokoonnuimme halliin ja pukeuduin haalariin, sain kypärän ja lasit. Kävimme tiiviin koulutuksen: miten toimitaan koneessa, miten minut kiinnitetään ohjaajaan, miten koneesta tullaan ulos, miten toimitaan vapaapudotuksen aikana, varjon auetessa ja maahan laskeutuessa. Sen jälkeen puettiin valjaat ylle ja odotettiin lupaa nousta koneeseen.
Niina Kivioja
Juuri nyt on oikea hetki, juuri nyt on pelastuksen päivä. (Paavalin 2. kirje korinttilaisille 6:2) Eilinen on mennyt, huomisesta en tiedä, mutta tänään auttaa Herra. Nyt on aika, käyn tuulta vastaan, nyt on aika taas rakastaa.
Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.
Kuvaustuotanto Jussi Valkeajoki
Nikean uskontunnustus täyttää 1700 vuotta. Se laadittiin vuonna 325 ratkaisuna kiistaan Jumalan ykseydestä, tarkemmin sanottuna Pojan suhteesta Isään. Eräät väittivät, ettei Poika ole yhtä ikuinen kuin Isä. Oikeaksi katsottiin, että Poika on Isästä syntynyt ennen aikojen alkua ja samaa olemusta kuin Isä.
Tänä vuonna pääsiäistä on saanut odottaa – se on melkein niin myöhään kuin voi olla. Toisaalta se on antanut mahdollisuuden rauhalliselle pääsiäiseen valmistautumiselle. Paasto on kestänyt kohta 40 päivää ja pääsiäismunat ovat olleet kaupoissa jo kauan ennen sitäkin.
Palmusunnuntaina lähtölaskenta pääsiäiseen alkaa Jeesuksen ratsastaessa aasilla Jerusalemiin. Myös luonnossa lähtölaskenta on alkanut. 30 vuotta vanhassa valokuvassa seison auringonpaisteessa, lumikinosten keskellä valmiina virpomiskierrokselle. Tänä vuonna talon kivijalkaa vasten sinivuokko on jo kukassa ja krookukset orastavat takapihalla.
Kun katselee ympärilleen, ei voi välttyä huomaamasta kärsimystä tässä maailmassa. Aivan erityisellä tavalla juuri tänään ihmiskunnan kärsimys on todellista ja näkyvää. Kärsimyksen ytimessä on hylkäämisen, yksin jäämisen, syvä tuntu. On sen konkreettinen ilmentymä mikä vain, kärsivä joutuu elämässään ohuimmilleen. Minulla ei ole enää juuri mitään, jos sitäkään.
Näin kevään koittaessa monessa yhdistyksessä on vuosikokouksien aika. Vuosikokouksessa monesti yhtenä osana on esillä toimintasuunnitelma. Toimintasuunnitelma tehdään ohjaamaan yhdistyksen tulevaa vuotta ja sen sisältämää toimintaa. Se antaa suuntaviivoja, miten edetä tai toteuttaa yhdistyksen tavoitteita.
Olen huomannut, että nykyään on muotia harrastaa monenlaista itsensä kehittämistä, itseopiskelua ja itseensä tutustumista eri tavoin. On mindfulnessia ja erilaisia hengityshoitoja, itsensä kehittämisen kursseja ja ohjeita ja sovelluksia elämän hidastamiseen. Jumala on kuitenkin suunnitellut tällaisen itsensä kehittämisen kurssin meitä varten jo kauan sitten. Sitä kutsutaan paastoksi.
Kerron alkuun pienen salaisuuden. En ole Porista kotoisin, mutta olen lapsuudestani lähtien kannattanut jääkiekkoseura Porin Ässiä. Älä kysy miksi, syitä on monia. Joukkueella on muun muassa upein maalilaulu, jonka kertosäe kuuluu seuraavasti: ”Voittoon asti taistellaan, periksi ei anneta milloinkaan.”
Solinaa, solinaa,
niin kuin raikasta vettä,
joka janon voi sammuttaa.
Solinaa, kuunnelkaa:
Lähde Jumalan pulppuaa.
Jeesuksen julkinen toiminta sai käännekohdan ja Hänen vaelluksensa kohti kärsimystä ja kuolemaa Jerusalemissa alkaa. Kristus syntyi vain yhden syntisen vuoksi, Sinun tähtesi ja yksin rakkaudesta Sinuun. Jumalan rakkaus voittaa kaiken ja erityisesti Hänen antautumisensa ristin kuolemaan asti Sinun tähtesi.
Kaunis, vihreän eri sävyinen ja hapekas metsä. Puunrunkojen labyrintti, latvoista siivilöityvä valo, pehmeä sammaleinen maa. Metsä on kirkkoni. Metsässä mieleni rauhoittuu.
Niina Kivioja
“Minun pitäisi olla armollisempi itseäni kohtaan”, moni asiakas huokailee näin työhuoneessani. Tunnistan saman kaipuun. (Matt. 20:1-16)
Tulevan sunnuntain Raamatun tekstit kertovat meille kylväjästä, joka kylvää peltoonsa hyvän siemenen. Myös hänen vastustajansa kylvää oman siemenensä. Oleellista teksteissä on se, että kukaan meistä ei kykene tässä elämässä arvioimaan, kenen siemen on hyvää ja kenen ei.
”Pimeyttä ei voi poistaa, mutta valoa voi aina lisätä.” Näin on todennut keskitysleiriltä hengissä selviytynyt psykiatri Viktor Frankl.
Ylä-Satakunnan alueen tapahtumia ja menovinkkejä
Parkanontie 45, 39700 Parkano
Y-tunnus 0214255-5
Puhelin: 029 1706 680
asiakaspalvelu@ylasatakunta.fi
toimittajat@ylasatakunta.fi
etunimi.sukunimi@ylasatakunta.fi
Sivustomme käyttää evästeitä.